Ghid: Cum sa cureti rulmentul unui Fidget Spinner

Fidget spinner Helios SS 5

Cum iti faci fidget spinner-ul sa se invarta mai mult? In general, curatatul rulmentului va ajuta. Rulmentul spinner-ului aduna praf, puf si resturi datorita utilizarii zilnice si purtarii acestuia in buzunar. Frecarea pe care o creaza in interiorul rulmetului poate sa incetineasca rotirea, astfel timpul de invartire va deveni mai scurt. Vestea cea buna este ca procesul de curatare al rulmentului este unul simplu si poate fi facut cu lucruri pe care le ai la indemana in casa. Iata un ghid despre cum sa curatati rulmentul spinnerului.

De ce am nevoie pentru a-mi curata spinner-ul?

Noi recomandam Alcoolul Izopropilic 99% concentratie, o alternativa aproape la fel de eficienta este apa calda si sapunul lichid de vase.
Un uscator de par (de preferat) sau un tub cu aer comprimat.

 

Cum imi curat fidget spinner-ul?

Toate spinnerele comercializate de 8SPINNS au rulmenti detasabili ceea ce usureaza procesul de curatare al rulmentului.
Pasul 1: Desurubati capacele spinner-ului (tineti de unul si desurubati pe celalalt).
Pasul 2: Inlaturati rulmentul desuruband coronita care tine rulmentul prins in interiorul spinner-ului (puteti folosi o lingura/lingurita in cazul in care nu aveti o surubelnita cu varful lat).
Pasul 3: Se pune intr-un recipient rulmentul si se toarna suficient solvent pentru al acoperii in intregime.
Pasul 4: Dupa 2 min. scoateti rulmentul din recipient si invartiti-l in ambele sensuri. Repetati aces pas de 2-3 ori.
Pasul 5: USCATI FOARTE BINE RULMENTUL. Acest pas este foarte important. Scoateti rulmentul din recipientul cu solvent si folositi un uscator de par sau un tub cu aer comprimat pentru a-l usca. Optiunea cea mai preferata este folosirea uscatorului de par deoarece tubul cu aer comprimat contine cantitati mici de vapori de apa care in cele din urma poate duce la ruginirea rulmentului. NU folositi nici un tip de carpa, prosop sau servetel pentru a usca rulmentul.
Pasul 6: Puneti rulmentul inapoi in spinner, insurubati coronita care tine rulmentul in interiorul spinner-ului iar apoi insurubati capacele.

Cum pot sa fac spinner-ul sa se invarta mai mult?

Un lucru de retinut este acela ca unele spinnere vin cu rulmentii lubrifiati. Acest lucru face ca spinnerul sa fie putin mai silentios, dar sacrificiul este acela ca timpul de invartire va scadea considerabil. Din fericire toate spinnerele comercializate de 8SPINNS se livreaza cu rulmenti nelubrifiati astfel va puteti bucura de un timp de invartire foarte indelungat.

Cate de des trebuie sa curat rulmentul spinner-ului?

Depinde cu adevarat de cat de mult folosesti spinner-ul. Daca il folosesti zilnic, purtandu-l in buzunar, rulmentul va aduna praf si puf , doi inamici majori care impiedica spinner-ul sa se roteasca cu viteza. O curatare zilnica sau o curatare in oricare alta zi va ajuta spinner-ul sa se invarta cat mai mult posibil.

2 thoughts on “Ghid: Cum sa cureti rulmentul unui Fidget Spinner

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *